Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

8 juni: Finale Op weg naar Het Lagerhuis op NPO 2

Tien beste jonge debaters van Nederland in actie bij 17e seizoen Lagerhuis competitie

D66-leider Alexander Pechtold, politiek verslaggever Dominique van der Heyde en zangeres Shirma Rouse vormen de jury van de finale van VARA’s Op weg naar het Lagerhuis. Uit de landelijke voorrondes van dit programma zijn de tien beste jonge debaters overgebleven: Dalton Voorburg debatteert tegen het Canisius College Nijmegen.

Zij gaan op 8 juni live op NPO 2 uitmaken wie er met de hoofdprijs – een reis naar de Verenigde Naties in New York – vandoor gaat. Ook wordt bekend welke jongere het beste kan speechen. Hiervoor hebben zich drie kandidaten geplaats: Habtamu de Hoop (18) uit Wommels, Irene Ridderhof (18) uit De Meern Lisa van der Geer (12) uit Eindhoven. Met haar twaalf jaar is de gymnasiaste Van der Geer de jongste deelnemer ooit aan het Lagerhuis. Zij gaat in haar toespraak in op de luchtkwaliteit in Nederland aan de hand van een persoonlijk verhaal.

Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland. Ruim 2.500 scholieren doen jaarlijks mee aan de wedstrijden en 250 scholieren dongen met hun speech mee naar een finaleplek. De wedstrijd wordt gehouden door de VARA in samenwerking met jongerenorganisatie HOPE XXL en met steun van het vfonds. Het Debatbureau verzorgt de uitvoerende organisatie. De live uitzending is op woensdagavond 8 juni te zien op NPO 2 vanaf 18.50 uur. Presentatie is in handen van Menno Bentveld.

Comments are closed.

Scroll to Top
English