Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Finalisten Op weg naar het Lagerhuis bekend

Landelijke Lagerhuis debat- en speechwedstrijd

Voor het derde seizoen op rij organiseert Het Debatbureau de landelijke debat- en speechwedstrijd Op weg naar Het Lagerhuis. In nauwe samenwerking met de VARA en HOPE XXL organiseren we deze wedstrijd voor middelbare scholieren uit heel Nederland. Ook dit seizoen deden meer dan 200 scholen mee aan de provinciale voorrondes.

Op vrijdag 27 maart kwamen de beste teams van Nederland naar de tv studio in Hilversum om te strijden voor een finaleplaats. Na een spannende wedstrijddag zijn de twee beste teams aangewezen door de jury. De finale wordt op 20 mei om 21.05 uur uitgezonden op NPO2.

Voor Het Debatbureau is Op weg naar het Lagerhuis een bijzonder project waar we graag aan meewerken. Directeur Frits Bloemberg: “In de loop van de wedstrijd zie je de teams steeds beter worden. Dit project geeft een grote impuls aan de debatcultuur in ons land en leert jonge burgers hoe je een mening vormt en presenteert. Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoeveel jong talent er in Nederland rondloopt.”

Zin om zelf aan de slag te gaan met het Lagerhuis debat? Dat kan! Voor zowel het onderwijs, de overheid als het bedrijfsleven organiseren we debatten volgens de Lagerhuis methode. Informeer naar de mogelijkheden of kijk hier voor meer informatie over het Lagerhuis debat.

Ook meedoen aan Op weg naar het Lagerhuis? Neem een kijkje op de website: www.ownhlagerhuis.nl

Comments are closed.

Scroll to Top
English