Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Landelijke debattour hogescholen

Debattour over personeelsbeleid in het HBO

Voor Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van het hbo, werken we mee aan een landelijke debattour bij hogescholen met als overkoepelend thema ‘Onderwijskwaliteit & Personeelsbeleid’. De eerste drie debatten, in een reeks door het land, hebben inmiddels plaatsgevonden. Elk van de drie bijeenkomsten had een eigen karakter en dynamiek, maar gemene deler was het gesprek over de vraag: ‘hoe kunnen we de positie van startende docenten in het hbo verbeteren?’

Missie Vliegende Start
Goed werkgeverschap krijgt vorm aan de start. Na indiensttreding ontwikkelt een docent zich van vak-professional tot een vak-volwassen docent. Maar wat vragen we eigenlijk van de hbo docent van de toekomst? En wat bieden wij hen als goede werkgever? De thematiek rond startende docenten is complexer dan deze op het eerste gezicht lijkt en vindt zijn oorsprong in complexe, strategische vraagstukken. Vanuit Missie: Vliegende start zet Zestor daarom nu het debat in om hierover van gedachten te wisselen. Dit wordt gedaan door met docenten, managers, studenten en ondersteuners te debatteren over thema’s die het onderwijs én het werkgeverschap raken. Omdat deze bepalend zijn voor de startende docent van nu en dus bepalend zijn voor de onderwijsprofessional van morgen.

Vervolg in 2017
Het Debatbureau verzorgt in de loop van 2017 nog enkele debatten op hogescholen om de thematiek onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Deze debattour leidt uiteindelijk tot concrete resultaten die hogescholen kunnen implementeren in hun personeels- en wervingsbeleid.

Comments are closed.

Scroll to Top
English