Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Nascholing voor docenten in het voortgezet onderwijs

Docententraining debatteren voor meer en beter debatonderwijs

nascholing docentenZou u graag meer met debatteren willen doen in uw lessen? Wilt u graag inzicht krijgen in debatvormen en hoe het debat te gebruiken is voor het bereiken van uw lesdoelen? Of wilt u zich juist verder ontwikkelen en leren van andere docenten? Dan kunt u deelnemen aan een van de nascholingsmiddagen van Het Debatbureau. Najaar 2018 vinden er twee nascholingsmiddagen plaats waar u zich voor kunt inschrijven. 

In onze nascholingsmiddagen gaan we uitgebreid in op het debat als educatieve werkvorm en geven we u tips over het opzetten van een debat. Ook is er aandacht voor het formuleren van een stelling, het beoordelen van een debat en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. In een kleinschalige setting krijgt u zo concrete handvatten en nieuwe inspiratie om het debat op uw school verder te gebruiken. Ook bijzonder geschikt als u van plan bent om te starten met een debatclub!

Waarom debatteren?
Het debat is een werkvorm die leerlingen stimuleert om na te denken over tal van thema’s, daar een mening over te vormen en die in het openbaar te verwoorden. Een belangrijk aspect aan debatteren is het luisteren naar de argumenten van de ander, die argumenten te beoordelen en hierop te reageren. Door te debatteren bevordert u de dialoog, traint u essentiële vaardigheden en ontstaat er meer wederzijds begrip bij meningsverschillen. Daarnaast beleven leerlingen veel plezier aan debatteren en doen leerlingen bij wedstrijden als Op weg naar Het Lagerhuis een ervaring voor het leven op.

Over Het Debatbureau
De trainingen en workshops van Het Debatbureau zijn voor veel scholen een vaste waarde geworden in het lesprogramma. Oprichter Frits Bloemberg behaalde een master in bestuurskunde en politieke geschiedenis. Hij presenteert onder meer de voorrondes van Op weg naar Het Lagerhuis en traint professionals in het bereiken van een grotere overtuigingskracht.

De eerdere bijeenkomsten waarin wij nascholing gaven aan docenten zijn gewaardeerd met een 8 gemiddeld.

registerleraarDocententraining voor docenten die geen tot weinig ervaring hebben met debatteren – vrijdagmiddag 2 november 2018
Datum: Vrijdag 2 november 2018 van 13.45 – 17.00 uur (inloop 13.30 uur)
Locatie: Domplein, Utrecht
Voor wie: Docenten die willen starten met het debat als werkvorm, binnen en/of buiten de les
Prijs: € 115,- incl. BTW per deelnemer

Docententraining voor docenten die ervaren zijn met debatteren – vrijdagmiddag 9 november 2018
Datum: Vrijdag 9 november 2018 van 13.45 – 17.00 uur (inloop 13.30 uur)
Locatie: Domplein, Utrecht
Voor wie: Docenten met ervaring met debatteren in de lessen of debatclub
Prijs: € 115,- incl. BTW per deelnemer

Via onderstaand formulier of deze link kunt u zich online inschrijven. U kunt ook contact opnemen voor een workshop op locatie.

Scroll to Top
English