Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Nascholing voor docenten in het voortgezet onderwijs

Docententraining debatteren voor meer en beter debatonderwijs

nascholing docentenWilt u graag (nog) meer met debatteren doen in uw lessen? Wilt u inzicht krijgen in verschillende debatvormen, energizers en hoe het debat te gebruiken is voor het bereiken van uw leerdoelstellingen? Of wilt u zich juist verder ontwikkelen en leren van andere docenten? Dan is de nascholingsmiddag van Het Debatbureau in november 2023 een mooie kans. 

In onze nascholingsmiddagen gaan we uitgebreid in op het debat als educatieve werkvorm en geven we u tips over het opzetten van een debat. Ook is er aandacht voor het formuleren van een stelling, het beoordelen van een debat en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. In een kleinschalige setting krijgt u zo concrete handvatten en nieuwe inspiratie om het debat op uw school verder te gebruiken. Ook delen we inspirerende energizers die het mogelijk maken om te werken aan afzonderlijke vaardigheden die bij debatteren van belang zijn.

Waarom debatteren?
Het debat is een werkvorm die leerlingen stimuleert om na te denken over tal van thema’s, daar een mening over te vormen en die in het openbaar te verwoorden. Een belangrijk aspect aan debatteren is het luisteren naar de argumenten van de ander, die argumenten te beoordelen en hierop te reageren. Door te debatteren bevordert u de dialoog, traint u essentiële vaardigheden en ontstaat er meer wederzijds begrip bij meningsverschillen. Daarnaast beleven leerlingen veel plezier aan debatteren en doen leerlingen bij wedstrijden als Op weg naar Het Lagerhuis een ervaring voor het leven op.

Over Het Debatbureau
De trainingen en workshops van Het Debatbureau zijn voor veel scholen een vaste waarde geworden in het lesprogramma. Het Debatbureau organiseert onder meer de voorrondes van Op weg naar Het Lagerhuis en traint professionals in het bereiken van een grotere overtuigingskracht.

De eerdere bijeenkomsten waarin wij nascholing gaven aan docenten zijn gewaardeerd met een 8,4 gemiddeld.

Training voor docenten die weinig ervaring hebben met debatteren
Datum:
Vrijdag 3 november 2023 (van 13.45 – 17.00 uur aan het Toernooiveld in Den Haag)
Voor wie:
Docenten met nauwelijks of geen ervaring met debatteren 
Door:
Frits Bloemberg, trainer van Het Debatbureau
Locatie:
Toernooiveld in Den Haag (op loopafstand van station Den Haag CS)
Prijs:
€ 165,- incl. BTW per deelnemer

U kunt ook contact opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden voor een training bij u op school.

Scroll to Top
English