Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Nieuw seizoen Op weg naar Het Lagerhuis

In 16 voorrondes op zoek naar beste debattalent

Op donderdag 21 januari start het nieuwe seizoen van Op weg naar Het Lagerhuis met de eerste voorronde in de provincie Flevoland. In 16 voorrondes gaan wij opnieuw op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland.

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland met landelijk in totaal meer dan 200 deelnemende scholen. Ieder jaar gaat de VARA op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland. Er worden in januari, februari en maart voorrondes gespeeld verspreid door Nederland. Zo wordt toegewerkt naar de tv finale, live op NPO 2 op 8 juni van 19 tot 20 uur.

Bij Op weg naar Het Lagerhuis worden verschillende wedstrijdonderdelen gespeeld tijdens de voorronde. Zo spelen de teams, bestaande uit tien leerlingen, onder meer een 360-graden debat – waarin ze afwisselend voor en tegen de stelling zijn – en nemen twee leerlingen het tegen elkaar op in een 1-op-1 debat. Ook draagt een leerling van iedere school een V-REDE voor: een korte toespraak waarin zij hun visie op de toekomst presenteren. De stellingen waarover wordt gedebatteerd zijn gerelateerd aan provinciale, landelijke en mondiale onderwerpen. Het Debatbureau verzorgt voor BNN-VARA de organisatie van deze wedstrijd en traint en coacht docenten in debatonderwijs.

Comments are closed.

Scroll to Top
English