Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Onderwijsprogramma Bandidos On Tour

Nieuw project voor VMBO en ROC

Dit schooljaar start het project ‘Bandidos on Tour’ waarbij VMBO leerlingen en ROC studenten van scholen uit heel Nederland spreken over belangrijke keuzes uit hun eigen leven. Basis voor het project is de VARA-documentaire Bandidos waarin het verhaal wordt verteld van een groep jongeren die worstelen met zichzelf, gezag en de verlokkingen van de criminaliteit. Veel van de Bandidos zagen het leger als een mogelijkheid om van de problemen thuis en op straat te ontsnappen en als een laatste kans op een beter leven. In de documentaireserie zoekt oud-soldaat Wensly Francisco zijn kameraden uit het leger op. Hij praat met ze over de moeilijke tijd die achter hen ligt. Wensly spreekt in de serie over de keuzes die ze maakten en hoe het leger hun verdere leven heeft beïnvloed.

Met het project ‘Bandidos On Tour’ worden maatschappelijke en sociale dilemma’s naar het klaslokaal gebracht. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan jongeren in gesprek met elkaar én met de Bandidos. Een gesprek over beslissingen in het leven, over problemen, over dromen en bedreigingen. Door confronterende en tegelijkertijd inspirerende beelden én de ontmoeting met de Bandidos sluit het programma van drie bijeenkomsten aan bij de werkelijkheid van de jongeren en worden zij uitgedaagd om na te denken over belangrijke vragen uit hun eigen leven.

Het project wordt dit schooljaar uitgevoerd in alle provincies. In januari is de documentaireserie van vier afleveringen primetime op Nederland 2 te zien. Bandidos wordt mede mogelijk gemaakt door HOPE XXL en SNS Reaal Fonds.

Comments are closed.

Scroll to Top
English