Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Project ‘Jouw Geld, Jouw Toekomst’ voor vmbo scholen

Leerlingen in gesprek over hun financiële situatie nu en in de toekomst

Sinds begin dit jaar hebben het Jongeren Informatiepunt (JIP) Den Haag en Het Debatbureau de handen ineen geslagen om gezamenlijk een educatief geldproject aan te bieden aan scholen. Jouw geld, jouw toekomst is een project dat niet met een opgeheven vinger vertelt wat goed of fout is, maar waar jongeren middels fragmenten, vragen en voorbeelden worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen financiële situatie. Ook spreken zo over hoe geldproblemen kunnen worden opgelost en voorkomen.

Dit project, waarbij de dialoog in de klas leidend is, kan rekenen op lovende kritieken van docenten en de VMBO-leerlingen zelf. “Over financiële problemen praat je niet zomaar in de klas, maar dit zet me wel aan het denken. Door hier te zien hoe het niet moet en samen te praten over oplossingen, denk ik dat het met mij niet zo slecht zal gaan”, aldus een leerling. Ook docenten zien de waarde van het project in: “Wellicht delen de leerlingen niet meteen veel informatie, maar geloof maar dat ze het herkennen en de informatie die wordt gegeven opslaan. Dat zie je ook aan het aantal leerlingen dat na de les nog vraagt om informatie, niet bepaald een gewoonte bij deze doelgroep.”

Dankzij subsidie van Fonds 21 en Fonds 1818 kunnen het JIP en Het Debatbureau dit project gratis aanbieden aan scholen in de regio Den Haag. Interesse in deelname aan dit project? Neem dan contact op.

Comments are closed.

Scroll to Top
English