Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Begeleiding ronde tafel gesprek over toekomstige arbeidsmarkt

Bedrijfsleven, politiek en overheidsinstanties met elkaar in debat

Voor ICT dienstverlener The Future Group begeleiden we sinds 2014 de Politieke Ronde Tafelsessies: bijeenkomsten met het bedrijfsleven, de politiek en overheidsinstanties in een wisselende samenstelling. Aanleiding voor deze politieke ronde tafel is de sterk veranderende arbeidsmarkt en specifiek de toename van het aantal hoogopgeleide kenniswerkers dat zelfstandig werkzaam is. TFG ziet dat er voor het bedrijfsleven, de overheid en de zelfstandige kenniswerkers veel uitdagingen spelen, nu en in de toekomst.

De rol van zzp’ers op de arbeidsmarkt is al enige tijd een hot issue. Anno 2015 zijn er bijna 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Hiervan zijn er bijna 500.000 als zelfstandig kenniswerker (HBO/WO) actief, wat deze groep anderhalf keer zo groot maakt als het aantal arbeidskrachten in de landbouwsector van ons land. Het valt op dat de zzp discussie vaak gevoerd wordt vanuit sociaal en fiscaal oogpunt. Dit terwijl de zelfstandig kenniswerker steeds bepalender wordt voor de innovatiekracht van Nederland.

Het debat over de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wordt gevoerd met tal van grote ondernemingen en nutsinstellingen. Wij verzorgen de begeleiding en gespreksleiding voor de ronde tafelsessies. Najaar 2015 vindt er een debat plaats met verschillende politici over de uitkomsten.

Comments are closed.

Scroll to Top
English