Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Succesvolle conferentie met Kofi Annan

Drukbezocht evenement in Stadsgehoorzaal Leiden

De Europese HOPE XXL Conferentie beleefde vorige week een hoogtepunt tijdens het publieksevenement met Kofi Annan, voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Frits Bloemberg was presentator en dagvoorzitter.

Kofi Annan sprak voor 800 jongeren over zijn ervaringen en moedigde de Europese HOPE XXL studenten aan om vooral door te gaan met hun reis op weg naar de Verenigde Naties. Aan de HOPE XXL tafel werd vervolgens onder meer gesproken over de hervorming van de VN en de rol die de jongere generatie kan spelen om verandering te brengen. ‘Jonge mensen reizen veel. Ze leggen makkelijk contacten en zijn veel opener dan de mensen van mijn generatie’, aldus Annan. Hij moedigde de HOPE XXL’ers aan om te blijven dromen, om te vechten voor hun idealen. ‘Bedankt voor jullie betrokkenheid. Ik zie jullie als de leiders van de 21e eeuw. Jullie verdienen een applaus.’

De Europese HOPE XXL Conferentie is zaterdagavond 8 december afgesloten met het ondertekenen van de Europese Liemers List. Jongeren uit 25 landen ontwikkelden met elkaar een nieuwe visie op de toekomst.

Comments are closed.

Scroll to Top
English