Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Theatervoorstelling SPEAK!

Theaterproductie over de politieke speech

Hoe verander je de wereld met een speech? In een tijd van politieke spindoctors, mediacircussen en misleiding door mooie woorden daagt theatermaakster Sanja Mitrović het publiek uit met haar voorstelling Speak!. Met behulp van speeches van Obama, Churchill, Hitler en Thatcher proberen twee acteurs het publiek te overtuigen van hun eigen gelijk. Hierbij schuwen ze geen enkel middel. Wij zijn er trots op dat wij de acteurs in het voortraject hebben mogen begeleiden bij de ontwikkeling van het programma.

Speak! is een voorstelling over de overtuigingskracht van de taal en de beïnvloeding van het publiek. In verschillende rondes houdt Mitrović om beurten met acteur Matthieu Sys een vlammend betoog. Wie van de twee slaagt hier het beste in en wordt door het publiek uitgeroepen tot winnaar? En hoe beïnvloedbaar is dit publiek eigenlijk? 

Theatermaakster, performer en kunstenares Sanja Mitrović weet als geen ander actuele onderwerpen en culturele vraagstukken op een verrassende manier op het toneel inzichtelijk te maken. Hierbij combineert zij performance, fysiek spel, muziek en beeldende kunst tot hoogst originele voorstellingen met humor. Met haar voorstelling Will you ever be happy again, over de invloed van nationale identiteit op de vorming van jou als persoon, won zij de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2010. In deze voorstelling bekeek zij haar eigen Servische achtergrond op kritische wijze en vroeg ze zich met behulp van autobiografische verhalen, kinderspelletjes van vroeger en situaties uit het heden af of het mogelijk is om hier los van te komen. Ook maakte Sanja Mitrović eerder de voorstelling Crash Course Chit Chat over ‘De Europeaan’. Sanja Mitrović trekt internationaal veel aandacht met haar werk. Zo speelde ze haar voorstellingen in o.a. Frankrijk, Portugal, Londen en New York.

Kijk voor meer informatie op de site van Sanja Mitrovic.

Comments are closed.

Scroll to Top
English