Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Gespreksleiding over klimaatverandering

Gespreksleiding en debatten over klimaatverandering

Het aanpakken van klimaatverandering is actueler dan ooit. De effecten van klimaatverandering zijn over de hele wereld zichtbaar. Ook in Nederland is er veel werk te doen om de transitie te maken naar een duurzame en toekomstbestendige samenleving. Daar hebben we iedereen bij nodig: overheden, de politiek, burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het is cruciaal om met alle betrokkenen in gesprek te blijven. Het Debatbureau is samen met KlimaatPositief uw partner in deze transitie.

In gesprek over klimaatverandering: een overzicht

Het Debatbureau werkt samen met partner KlimaatPositief om debat en dialoog over klimaatverandering en verduurzaming in goede banen te leiden. Dankzij de inhoudelijke kennis van KlimaatPositief en de ruime expertise van Het Debatbureau bent u verzekerd van een bijeenkomst die vorm en inhoud aan elkaar verbindt. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden:

  1. Gespreksleiding: Het presenteren van bijeenkomsten en het modereren van discussies is een vak apart. Onze gespreksleiders beheersen deze kunst als geen ander en zorgen ervoor dat uw bijeenkomst soepel verloopt.
  2. Lagerhuisdebat: Het Debatbureau is dé specialist in het organiseren en leiden van het Lagerhuis debat, de dynamische debatvorm die aantrekkelijk en effectief is voor zowel deelnemers als publiek. We ontwikkelen relevante stellingen, bieden inhoudelijke achtergrond en zorgen voor reflectie op de thema’s die aan bod komen.
  3. Begeleiding dialoog: Gaat u het gesprek aan door middel van een dialoog, brainstorm sessie of heidag? Juist dan is externe, onafhankelijke begeleiding van groot belang. We denken graag met u mee.
  4. Stakeholder engagement: KlimaatPositief biedt u naast bovenstaande mogelijkheden ook samenwerking om uw stakeholders voor een langere periode te betrekken. Dit is ideaal wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking wilt starten of wanneer u werkt aan grote veranderingen. Neem daarvoor contact op via KlimaatPositief.

Voor alle vormen geldt dat we onze professionele gespreksleiding zowel in het Nederlands als in het Engels aanbieden. Vanzelfsprekend houden we bij de inzet van gespreksleiding rekening met de groepsgrootte, uw doelstellingen en type activiteit.

Workshop voor ambtenaren

Speciaal voor (jonge) ambtenaren bieden we een nieuwe workshop aan waarin klimaatverandering centraal staat. In deze workshop krijg je inspiratie om van onderop het verschil te maken. Op welke manier kan er samen met de samenleving een dialoog op gang worden gebracht die inspireert? Hoe kunnen ambtenaren leiderschap tonen op het thema klimaatverandering? En hoe kan er verbinding worden gevonden in plaats van gepolariseerd? De workshop biedt je essentiële kennis en technieken die je als ambtenaar kunt inzetten om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

Klimaatverandering: Het gesprek van ons leven

De klimaatcrisis raakt ons allemaal. Toch is het één van de onderwerpen waarover het soms moeilijk is om in gesprek te gaan. Wetenschapper Katharine Hayhoe vertelt in haar inspirerende TED-talk waarom het zo moeilijk is, en hoe we met elkaar het gesprek kunnen voeren. Want elke gezamenlijke actie begint met een gesprek.

Interesse?

Wij denken graag met u mee over de juiste gespreksleiding voor uw evenement. Neem voor meer informatie contact met ons op zodat wij u in een vroegtijdig stadium van advies kunnen voorzien. Telefonisch kunt u ons bereiken via 070 – 212 1904.

Scroll to Top
English