Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Over Het Debatbureau

De expert in debatteren, presenteren en gespreksleiding

CRKBOHet Debatbureau is gespecialiseerd in mondelinge presentatie en interactie. We geloven in de kracht van het gesproken woord om anderen te overtuigen en inspireren, met elkaar samen te werken en ideeën om te zetten in actie. Met onze trainingen en workshops versterkt u de eigen argumentatie en presentatie aan de hand van inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen. Onze gespreksleiders en dagvoorzitters bieden vakkundige begeleiding voor evenementen in heel Nederland. Ook leiden we met onze activiteiten in alle lagen van het onderwijs een nieuwe generatie van succesvolle sprekers op.

Over ons

Het Debatbureau biedt een breed scala aan activiteiten, zowel bij de (semi)overheid, in het bedrijfsleven als in het onderwijs. Onze workshops en trainingen helpen duizenden mensen om hun debatvaardigheden, vergadertechnieken en overtuigingskracht te verbeteren. We werken dan ook voor toonaangevende organisaties als de Rijksoverheid, de Rabobank, de VARA, lokale en regionale overheden, en tal van grote en kleine ondernemingen. De aansprekende evenementen die we organiseren kunnen rekenen op veel aandacht, zo bezocht Koning Willem-Alexander eerder een van onze activiteiten. We organiseren tevens de grootste debatwedstrijd van Nederland, Op weg naar Het Lagerhuis, waarvan de landelijke finale jaarlijks wordt uitgezonden op de NPO.

Ons diverse aanbod aan trainingen, workshops, gespreksleiding en evenementen is te vinden op deze website. U kunt altijd contact opnemen om te bespreken hoe we u kunnen helpen: ons professionele team staat voor u klaar!

Een selectie van onze tevreden klanten

Ons team

Frits Bloemberg

Frits Bloemberg

Oprichter Frits Bloemberg heeft Bestuurskunde en Geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als geen ander is hij samen met de medewerkers van Het Debatbureau in staat om organisaties bij te staan waar het gaat om het verbeteren van de debatcultuur en overtuigingskracht van medewerkers. Frits begeleidde onder meer een speciaal programma met Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, was betrokken bij de coaching van een landelijk lijsttrekker en leidde debatten met prominenten als Freek de Jonge, Inez Weski, Jort Kelder, Jan Terlouw, Diederik Samsom, Alexander Pechtold en Maarten van Rossem. In 2012 presenteerde hij een internationale conferentie met voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties dhr. Kofi Annan als keynote spreker. In 2014 mocht hij voor het Comite 200 Jaar Koninkrijk een bijeenkomst presenteren in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander. Frits volgt tot slot de politiek op de voet en beleeft onwijs veel plezier aan de vele debatten die hij jaarlijks leidt en modereert.

Jordy Sweep

Jordy studeerde ondernemingsrecht in Tilburg en heeft een passie voor innovatie. Dit komt onder meer terug in de begeleiding van Het Innovatiedebat. Hij adviseert politici en treedt op als gespreksleider bij vele activiteiten. Zijn expertise ligt onder meer in maatschappelijke vraagstukken, duurzaamheid, internationale samenwerking en (groot)stedelijke vraagstukken. Als één van de onderwijsspecialisten is hij daarnaast nauw betrokken bij projecten als Op weg naar het Lagerhuis en traint hij jongeren in debatteren en spreken in het openbaar. Tot slot verzorgt hij debatworkshops voor professionals in overheid en bedrijfsleven.

Niek Dekker

Niek studeerde aan de theateracademie in Arnhem en volgde de opleiding tot theaterdocent. In zijn theaterwerk neemt debat en interactie met het publiek een grote rol in. Tijdens zijn opleiding onderzocht hij wat theater en debat van elkaar kunnen leren. Niek verzorgt veel trainingen in het onderwijs, zowel voor docenten als leerlingen. Hij is daarnaast intensief betrokken bij Op Weg Naar Het Lagerhuis, vroeger als deelnemer en nu als jury-expert en jurybegeleider. Tot slot leidt hij debatten waarin aan de hand van vernieuwende werkvormen, onder meer ontleend aan het theater, de dialoog wordt gestimuleerd.

Coen Wassink

Coen Wassink

Coen studeerde Finance en Accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de kunst van presenteren en onderhandelen vervolmaakte. Hij maakte al op jonge leeftijd als scholier via debatwedstrijden kennis met de kunst van het debatteren. Daar raakte hij snel betrokken bij de begeleiding van jongeren voor debatconferenties in hun rol als deelnemer, voorzitter of jurylid. Daarnaast geeft Coen op onderwijsinstellingen workshops en trainingen in presenteren en debatteren als aanvulling op het schoolcurriculum of ter voorbereiding op debatevenementen als het Model European Parliament en Op weg naar Het Lagerhuis.

Hilke Grootelaar

Hilke heeft zowel Bestuurs- en Organisatiewetenschap als Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en is recent gepromoveerd als doctor in de rechten. Naast het onderwijs dat zij geeft aan studenten, geeft zij trainingen en workshops aan juristen, artsen en overheidsambtenaren en treedt zij op als dagvoorzitter bij verschillende conferenties en bijeenkomsten. Hilke is al tien jaar verbonden aan Het Debatbureau en vindt het debat een uitstekende methode om te komen tot nieuwe inzichten.

Jasper Loots

Jasper is een ervaren en zeer betrokken adviseur, trainer en gespreksleider. Wekelijks treedt hij op als debat- of gespreksleider. Dat doet hij met evenveel energie als humor. Hij wordt veel gevraagd om trainingen te verzorgen voor voorzitters, raadsleden en fracties. Als universitair docent deed Jasper jarenlang onderzoek naar de relatie tussen politiek en samenleving. Hij verzorgt nog regelmatig lezingen over onder meer burgerparticipatie en integriteit in het openbaar bestuur. Jasper is nieuwsgierig, eerlijk en hij vraagt door. Deelnemers krijgen niet de kans lekker achterover te leunen. Het Debatbureau werkt al enige jaren regelmatig samen met Jasper, onder meer in onze trainingsprogramma’s en bij het adviseren over de debat- en vergadercultuur.

Paulien Boone

Paulien is een ervaren gespreksleider en adviseur bij projecten rondom maatschappelijke vraagstukken zoals jongerenparticipatie, duurzame ontwikkeling, vrede en recht. Zij studeerde Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie in Groningen en werkte eerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, voor verschillende NGO’s, bij denktank The Hague Institute for Global Justice en bij UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. Paulien is zeer ervaren in projectontwikkeling, communicatie en de organisatie van (high-level) bijeenkomsten, waaronder een evenement met Koningin Máxima en een serie dialoogtafels voor het ministerie van Defensie. Ze organiseerde vele projecten in nauwe samenwerking met Het Debatbureau en blijft dat met veel plezier doen naast haar werkzaamheden als zelfstandig adviseur.

Contact

Het Debatbureau is gevestigd in Den Haag. U kunt ons bereiken via 070 – 212 1904 of per e-mail via het contactformulier.

Debatten van Het DebatbureauIn het verleden organiseerden we onder meer activiteiten met Koning Willem-Alexander, Kofi Annan en werkten we mee aan tv producties.

Scroll to Top
English