Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Debattrainingen voor docenten / docententraining

Wanneer u als docent meer met debatteren wil doen op uw school

Debattraining voor lerarenOp steeds meer scholen maakt het debat een vast onderdeel uit van het lesprogramma. Het debat is een ideale manier om bij jongeren de spreekvaardigheid te oefenen. Maar hoe beoordeel je een debat? Waar moet je als docent op letten? Is het  mogelijk om de voorbereiding mee te laten wegen? En hoe kunnen leerlingen elkaar beoordelen? Vragen die vaak aan ons gesteld worden. Met onze docententraining kunnen wij u bijstaan in het verder ontwikkelen van de debatcultuur op school.

Docententraining

Voor docenten in het voortgezet onderwijs hebben we een speciale docententraining ontwikkeld die u goed in staat stelt meer met debatteren te gaan doen op uw school. Onze docententrainingen stellen u en uw collega’s zo goed mogelijk in staat om de kunst van het debatteren over te brengen op leerlingen. U krijgt inzicht in verschillende debatvormen en de toepassing hiervan in de les. Verder maken we gebruik van een beoordelingsmethode die u (en uw leerlingen) helpt bij het waarderen van een debat(er).

Het debat is een werkvorm die leerlingen stimuleert om na te denken over diverse thema’s, daar een mening over te vormen en die in het openbaar kenbaar te maken. Een belangrijk aspect aan debatteren is het luisteren naar de argumenten van de ander, die argumenten te beoordelen en hierop te reageren. Debatteren scherpt de geest, bevordert de dialoog en zorgt voor meer wederzijds begrip.

Een training debatteren is voor uw team bij uitstek geschikt als scholingsmoment. In de workshop is er aandacht voor het debatonderwijs specifiek voor uw school. Iets dat met u wordt besproken voorafgaand aan de training.

Wilt u graag praktische handvatten en suggesties om zo de debatcultuur op uw school te bevorderen? Organiseer dan deze training voor uw collega’s. Het programma is geschikt voor docenten van alle vakken en staat open voor docenten in vmbo, havo, vwo en gymnasium. Ook docenten in het MBO kunnen natuurlijk een speciale training aanvragen. Onze docententraining is tevens op maat samen te stellen, bijvoorbeeld wanneer u al veel met debatteren doet en meer verdieping wil aanbrengen in het curriculum.

Opmaat voor deelname aan debattoernooien

Een training kan helpen om in de toekomst ook mee te gaan doen aan debatwedstrijden. Wij organiseren jaarlijks verschillende debattoernooien, waaronder de grootste debatwedstrijd van Nederland ‘Op weg naar Het Lagerhuis‘. We werken daarnaast onder meer samen met de Stichting Leerplan Ontwikkeling voor het ontwikkelen van concepten op het gebied van burgerschapsvorming in het onderwijs.

Docententraining debatteren Nascholing in debatteren helpt uw leerlingen

Scroll to Top
English