Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Training Krachtig Speechen

Leer beter speechen en spreken in het openbaar

Het geven van een toespraak is niet voorbehouden aan ministers, topmannen en wereldleiders. Veel mensen moeten op regelmatige basis een toespraak geven of een woordje richten tot anderen. Het geheim van een sterke voordracht schuilt in verschillende aspecten die u kunt leren en verfijnen. In iedereen schuilt een potentiële nieuwe Obama. In deze training krijgt u inzicht in de technieken van de retorica en met name hoe dit zelf toe te passen in uw eigen toespraken en presentaties. Van onze ervaren trainers krijgt u tips & trucs om uw verhaal op te bouwen, uw stem het werk te laten doen en uw publiek te verrassen.

InhoudKrachtig Speechen van Het Debatbureau

De training Krachtig Speechen gaat onder meer in op de volgende aspecten:

  • Een toespraak samenstellen en voorbereiden
  • Het gebruiken van technieken: bijvoorbeeld oneliners, claptraps en uitsmijters
  • Een publiek boeien met uw verhaal
  • Een zelfverzekerde en overtuigende presentatie
  • Juist gebruik van uw stem
  • Omgaan met vragen uit het publiek

Voor wie

De training Krachtig Speechen is bij uitstek voor u geschikt wanneer u op regelmatige basis voor groepen spreekt of dit vaker wil gaan doen. Toespraken voor uw klanten en collega’s, speechen bij bijzondere gelegenheden of een treffend dankwoord spreken: de training Krachtig Speechen bereidt u erop voor. Deze training is voor zowel medewerkers uit overheid als het bedrijfsleven een verrijking voor uw kennis en vaardigheden.

Teleprompter van Het DebatbureauDeze training wordt ook aangeboden in combinatie met gebruik van de teleprompter. De teleprompter is een doorzichtig scherm en wordt gebruikt voor het voordragen van een toespraak. De tekst van de speech is hierop te lezen waardoor de spreker meer contact heeft met het publiek. Ook voor het huren van één of twee teleprompters kunt u bij ons terecht.

Door wie

De trainers van Het Debatbureau hebben veel ervaring waar het gaat om spreken in het openbaar. Onze trainingen baseren zich niet alleen op theretische modellen, maar vooral op de praktijk. Ons doel is om u een stap verder te brengen als spreker. Onze trainers analyseerden eerder de overtuigingskracht van (oud-) politici en hebben verschillende prominenten uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis gesproken over de kunst van het spreken in het openbaar. Deze en andere tips & trucs komen terug in deze training en geven u houvast bij het maken en voordragen van uw speeches.

Competenties

In de training worden onder meer de volgende competenties ontwikkeld:

Presenteren 
Stemgebruik 
Publieksgericht 
Overtuigend schrijven 
Overtuigend spreken 
Argumenteren 
Voordragen van tekst 
Motiveren 

Meer weten

Voor meer informatie en aanvragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. En bekijk ook eens ons Historische Speeches programma waarin historische redevoeringen aan een analyse worden onderworpen!

Analyses van historische toespraken

 An ideal for which I am prepared to die

Analyse rede van Nelson Mandela: “An ideal for which I am prepared to die” (1964)

 Inaugurele toespraak John F. Kennedy

De inauguratietoespraak van John F. Kennedy besproken (1961)

 Kennedy in Berlijn

Analyse van Kennedy’s ‘Ich bin ein Berliner’ speech in Berlijn (1963

 

training-speechen 
 
Scroll to Top
English