Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Training voor Op weg naar Het Lagerhuis / Het Jongeren Lagerhuis

Oefen voor een succesvolle deelname aan Op weg naar Het Lagerhuis met onze training

Op weg naar Het Lagerhuis

Voorronde van Op weg naar Het Lagerhuis

Wij organiseren voor BNNVARA het project Op weg naar Het Lagerhuis (ook wel bekend als Het Jongeren Lagerhuis). Dit is de grootste debatwedstrijd van Nederland en jaarlijks doen hier ruim 200 middelbare scholen aan mee. Sinds 1998 organiseert BNNVARA jaarlijks voorrondes in elke provincie op zoek naar de beste debat- en speechtalenten van Nederland!

Duizenden scholieren hebben door mee te doen aan Op weg naar het Lagerhuis beter leren redeneren, presenteren en debatteren. Wij verzorgen in samenwerking met alle betrokkenen de organisatie van de voorrondes in iedere provincie en het landelijke finaletraject. De finale wordt jaarlijks door BNNVARA op televisie uitgezonden. Het Lagerhuis debat is erg toegankelijk waardoor iedereen zonder al te veel oefening mee kan debatteren. Maar om de wedstrijd te kunnen winnen is een goede voorbereiding noodzakelijk.

Workshop voor leerlingen

Bent u van plan om mee te doen aan Op weg naar Het Lagerhuis? Oefen dan voor de wedstrijd met een speciale masterclass waarin alle debatvormen worden doorgelopen. Er is onder meer aandacht voor het vaste rollen debat, het een-op-een debat, het 360-graden debat en de V-Rede (speech). Er wordt geoefend met alle debatvormen, leerlingen krijgen meer inzicht in de unieke punten van het Lagerhuis debat en we geven hen tips & tricks mee die tijdens de wedstrijd van belang zijn. Ook wordt ingegaan op de beoordelingscriteria die de jury hanteert en hoe teamwork een goede prestatie kan bevorderen. De kosten voor een workshop van een dagdeel bedragen dit schooljaar € 425,-. Neem contact op als u een workshop wil boeken.

Docententraining

Onze docententrainingen stellen leraren in het voortgezet onderwijs in staat om het debatteren over te brengen op leerlingen. In de workshop krijgen de deelnemers inzicht in verschillende debatvormen en de toepassing hiervan in de les. Het debat is een werkvorm die leerlingen stimuleert om na te denken over diverse thema’s, daar een mening over te vormen en die in het openbaar kenbaar te maken. Een belangrijk aspect aan debatteren is het luisteren naar de argumenten van de ander, die argumenten te beoordelen en hierop te reageren. Debatteren scherpt de geest, bevordert de dialoog en zorgt voor meer wederzijds begrip. Wilt u graag praktische handvatten en suggesties om de debatcultuur op uw school te bevorderen? Organiseer dan deze training, die geschikt is voor docenten van alle vakken. In overleg met u bepalen we de voornaamste leerdoelen van de training. Neem contact op voor meer informatie of het inplannen van een docententraining.

Meer informatie

Alle informatie over het project Op weg naar Het Lagerhuis is te vinden op de speciale website. Hier zijn onder meer veel filmpjes te vinden.

Op weg naar het lagerhuis
Aan Op weg naar Het Lagerhuis doen jaarlijks 200 scholen mee

Scroll to Top
English