Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Training Zakelijk Overtuigen

Omdat overtuigen op het werk steeds belangrijker wordt

Voor individuen bieden wij de mogelijkheid om in te schrijven voor onze open training – klik hier voor meer info

Of u nu in de private of de publieke sector werkt, u krijgt ermee te maken: het overtuigen van klanten en collega’s. De juiste overtuigings- en debatvaardigheden zijn cruciaal om hier succesvol in te zijn. In de training Zakelijk Overtuigen leert u om effectief het standpunt van uw organisatie te verwoorden en zo meer te bereiken. In deze speciaal ontwikkelde training gaan we in op de beste manieren om een positie in te nemen, een standpunt uit te dragen en anderen te overtuigen van uw product, standpunt of organisatie. Of dat nu gaat om het verkopen van een product, het afstemmen van beleid of het organiseren van een activiteit.

InhoudKrachtig Argumenteren

Naast overtuigingsvaardigheden besteedt de training Zakelijk Overtuigen ruime aandacht aan onderhandelingstechnieken. Immers, vaak wordt er van u gevraagd een akkoord te bereiken. Dan is het belangrijk te weten waarop u wel of niet wilt inleveren, en welke technieken er zijn om zoveel mogelijk van uw punten te realiseren. Zodat u straks degene bent die door slim te overtuigen én te onderhandelen uw doelen bereikt.

In de training ‘Zakelijk Overtuigen’ komt onder meer het volgende aan bod:

  • Voorbereiden van een zakelijk gesprek
  • Het gebruiken en doorzien van retorische technieken
  • Argumenten gebruiken, ontkrachten en weerleggen
  • Gelijk hebben en gelijk krijgen: tips, trucs en valkuilen
  • Overtuigend uw organisatie vertegenwoordigen
  • Het bepalen van een succesvolle strategie
  • Houding, stemgebruik en non-verbale communicatie
  • Scherp, bondig en krachtig formuleren
  • Persoonlijke vragen en feedback
 Er wordt meer van werknemers verwacht, zeker op het gebied van overtuigingskracht. De Volkskrant U oefent onder meer met het formuleren van krachtige argumenten en deze te toetsen aan verschillende criteria. Daarbij is er veel aandacht voor het reageren op argumenten van een ander. Geen ingewikkelde argumentatiemodellen, maar concrete handvatten die u in de praktijk meer houvast geven. De training is erop gericht om meer te bereiken in situaties waarin u anderen wilt overtuigen.

Opzet van de training

Het programma wordt aangeboden als eendaagse in-company training van één of twee dagdelen en wordt verzorgd door de trainers van Het Debatbureau. Hoewel de training op zichzelf staat, is deze tevens goed inpasbaar in interne opleidingstrajecten en scholingsprogramma’s.

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het zakelijk overtuigen? Ook dat is mogelijk, hiervoor kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Resultaat

Na afloop van de training zijn deelnemers in staat om overtuigender te communiceren, kort en krachtig hun mening te verwoorden en deze te voorzien van steekhoudende argumenten. Zij bezitten een vergroot inzicht in overtuigingstechnieken die toepasbaar zijn in de werkpraktijk. Ook zijn ze in staat om hun adviezen steviger te presenteren zodat deze sneller opvolging vinden. Tot slot weten zij hoe op het juiste moment in een proces nadrukkelijker invloed uit te oefenen.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Aan de hand van uw wensen stellen wij de training op maat samen.

Scroll to Top
English