Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Training Zakelijk Overtuigen

Omdat overtuigen op het werk steeds belangrijker wordt

Voor individuen bieden wij de mogelijkheid om in te schrijven voor onze open training – klik hier voor meer info

Of u nu in de private of de publieke sector werkt, u krijgt ermee te maken: het overtuigen van klanten en collega’s. De juiste onderhandelings- en debatvaardigheden zijn cruciaal om hier succesvol in te zijn. In de training Zakelijk Overtuigen leert u om effectief het standpunt van uw bedrijf, afdeling of organisatie te verwoorden en zo meer te bereiken. In deze speciaal ontwikkelde cursus gaan we in op de beste manieren om een positie in te nemen, een standpunt uit te dragen en anderen te overtuigen van uw product, standpunt of organisatie. Of dat nu gaat om het verkopen van een product, het afstemmen van beleid of het organiseren van een personeelsuitje.

InhoudKrachtig Argumenteren

Naast overtuigingsvaardigheden besteedt de training Zakelijk Overtuigen ruime aandacht aan onderhandelingstechnieken. Immers, vaak wordt er van u gevraagd een akkoord te bereiken. Dan is het belangrijk te weten waarop u wel of niet wilt inleveren, en welke technieken er zijn om zoveel mogelijk van uw punten te realiseren. Zodat u straks degene bent die door slim te overtuigen én te onderhandelen uw doelen bereikt.

In de training ‘Zakelijk Overtuigen’ komt onder meer het volgende aan bod:

  • Voorbereiden van een zakelijk gesprek
  • Argumenten gebruiken en weerleggen
  • Gelijk hebben en gelijk krijgen: tips, trucs en valkuilen
  • Overtuigend uw organisatie vertegenwoordigen
  • Houding, stemgebruik en non-verbale communicatie
  • Geven en nemen: onderhandelingstechnieken voor zakelijk gebruik
  • Persoonlijke vragen en feedback
 Er wordt meer van werknemers verwacht, zeker op het gebied van overtuigingskracht. De Volkskrant U oefent onder meer met het formuleren van krachtige argumenten en deze te toetsen aan verschillende criteria. Daarbij is er veel aandacht voor het reageren op argumenten van een ander. Geen ingewikkelde argumentatiemodellen, maar concrete handvatten die u in de praktijk meer houvast geven. De training is erop gericht om meer te bereiken in situaties waarin u anderen wilt overtuigen.

Opzet van de training

Het programma wordt aangeboden als eendaagse in-company training van één of twee dagdelen en wordt verzorgd door de trainers van Het Debatbureau. Hoewel de training op zichzelf staat, is deze tevens goed inpasbaar in interne opleidingstrajecten en scholingsprogramma’s.

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het zakelijk overtuigen? Ook dat is mogelijk; hiervoor kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Resultaat

Na afloop van de training bent u in staat om overtuigender te communiceren, kort en krachtig uw mening te verwoorden en deze te voorzien van steekhoudende argumenten. U bezit een vergroot inzicht in mondelinge en schriftelijk overtuigingstechnieken die toepasbaar zijn in uw persoonlijke werksituatie. Ook bent u in staat om uw hun adviezen steviger te presenteren zodat deze sneller opvolging vinden.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Aan de hand van uw wensen stellen wij de training op maat samen.

Scroll to Top
English