Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Lagerhuis verkiezingsspecial

Jongeren in debat met Kamerleden in Lagerhuis decor

Het Debatbureau heeft meegewerkt aan de verkiezingsspecial van BNNVARA’s Op weg naar Het Lagerhuis. De tien beste jonge debaters van Nederland gingen in de Verkiezingsspecial van Op weg naar Het Lagerhuis in debat met drie prominente Kamerleden. Zij namen ze het op tegen twee grote politieke talenten uit de Tweede Kamer: Bente Becker van de VVD en Habtamu de Hoop van GroenLinks-PvdA. De derde politicus die deelnam aan de verkiezingsspecial is BBB-coryfee Caroline van der Plas.

Bijzonder aan de deelname van politieke talenten Bente Becker (nummer 3 op de kandidatenlijst) en Habtamu de Hoop (nummer 12 op de kandidatenlijst) is dat ze ooit zelf hoge ogen gooiden als deelnemer van Het Lagerhuis. Het programma stond aan de basis van hun politieke carrière: Becker deed in 2002 op tv mee aan de jongerenversie van Het Lagerhuis, en De Hoop stond in 2016 als achttienjarige in de tv-finale van Op Weg naar Het Lagerhuis.

Op weg naar Het Lagerhuis was het enige programma in aanloop naar de verkiezingen waar jongeren rechtstreeks in debat gingen met politici. Meer dan de helft van de stemgerechtigden is inmiddels 50 jaar of ouder, hun dominantie neemt steeds meer toe. Terwijl het de jongeren zijn die het langst de gevolgen van de politieke keuzes van nu ondervinden. Tijdens deze verkiezingsspecial stond juist de mening van jongeren centraal. Het Debatbureau ontwikkelde onder meer de stellingen voor het programma en heeft deelnemers voorzien van training en coaching.

Comments are closed.

Scroll to Top
English