Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

De overtuigende schoolleider

Training voor leiderschap en overtuigingskracht in het onderwijs

Training voor leiderschap en overtuigingskracht in het onderwijsAls schoolleider heeft u een omvangrijk takenpakket. Het leidinggeven aan de organisatie, het aansturen van collega’s en het uitzetten van de koers: overtuigingskracht en leiderschap zijn onmisbaar. Het Debatbureau ondersteunt schoolleiders hierbij zodat zij succesvol zijn in de uitoefening van hun functie.

Uit het onderzoek ‘De kwaliteit van schoolleiders’ van de Onderwijsinspectie blijkt: hoe beter de schoolleiders, des te beter de lessen zijn. In het basisonderwijs én voortgezet onderwijs blijkt een verband tussen de kwaliteit van de schoolleiders en de kwaliteit van de lessen. Verbetering van de kwaliteit van schoolleiders werkt dus positief door in de klas. Onze workshop geeft u de gelegenheid om in kleinschalige setting nieuwe technieken te ontdekken die ook ervaren schoolleiders zien als een waardevolle aanvulling.

In de workshop De Overtuigende Schoolleider wordt ingegaan op essentiële vaardigheden voor de dagelijkse werkpraktijk en krijgt u persoonlijke tips mee. Ook is er ruimte voor reflectie met andere schoolleiders en krijgt u aan de hand van inspirerende voorbeelden technieken aangereikt voor een sterkere communicatie en een grotere overtuigingskracht. In het programma – van een dag of dagdeel – komen onder meer de volgende zaken aan de orde:

  • Het voeren van een constructieve dialoog en luistervaardigheden
  • Overtuigend spreken: technieken en tips
  • Het beïnvloeden van het gedrag van uw collega’s
  • Beleid overtuigend vertalen naar uw doelgroep
  • Medewerkers motiveren
  • Hedendaags leiderschap

Deze workshop wordt individueel of in groepsverband aangeboden. Een afspraak voor een training op locatie kan in overleg worden gemaakt.

Online intake
Voor een optimaal resultaat wordt voorafgaand aan de training een online intake verspreid waardoor een inzicht ontstaat in de reeds opgebouwde ervaring, ontwikkelpunten en wensen van de deelnemer(s) aan de training(en). Op deze manier hebben wij een goed inzicht in de leerbehoefte bij de deelnemers aan de training en vormen persoonlijke ontwikkelingsdoelen het uitgangspunt van de workshop.

Neem voor alle overige vragen en de mogelijkheid voor workshops bij u op locatie online contact met ons op of telefonisch via 070 – 212 1904.

Scroll to Top
English