Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Training gespreksleiding en modereren

Leer hoe u een publieksprogramma, debat of andere activiteit in goede banen leidt in onze training gespreksleiding en modereren

Het succesvol leiden van bijeenkomsten is een belangrijke vaardigheid in tal van beroepen en organisaties. Daarom biedt Het Debatbureau een speciale training gespreksleiding en modereren. Leer van de experts hoe u een publieksprogramma, debat of dialoogsessie in goede banen leidt! We bieden zowel incompany trainingen aan als open training voor individuele deelnemers. Op deze pagina vindt u alle informatie over onze open training gespreksleiding en modereren.

Bent u op zoek naar een gespreksleider? Bekijk dan ons aanbod in professionele gespreksleiders

Natuurlijk werkt Het Debatbureau graag mee om uw activiteiten tot een succes te maken. Als u regelmatig bijeenkomsten organiseert of presenteert is het echter de moeite waard om hier ook zelf de juiste vaardigheden voor te ontwikkelen. Met de training gespreksleiding leert u om een aansprekend programma op te stellen, vol zelfvertrouwen voor een groep te staan en de juiste interactie tot stand te brengen. Of het nu gaat om een debat, presentatie of congres: met de training gespreksleiding wordt uw bijeenkomst een succes.

Programma

Deze praktijkgerichte training wordt aangepast aan uw wensen zodat u zoveel mogelijk relevante kennis en vaardigheden opdoet. We maken gebruik van aansprekende praktijkvoorbeelden en natuurlijk is er volop ruimte voor oefening. Onze trainingen voor gespreksleiders bevatten in ieder geval de volgende elementen:

  • Het opstellen van een aansprekend programma
  • Passende werkvormen, debatvormen en andere mogelijkheden voor interactie
  • Het formuleren van prikkelende vragen en stellingen
  • Zelfverzekerd voor een groep staan
  • Houding, stemgebruik en non-verbale communicatie
  • De gespreksleider als verbindende factor tussen sprekers, publiek en inhoud
  • Begeleiden van interactie tussen sprekers en publiek
  • Samenvatten, concluderen en afronden
  • Persoonlijke vragen en feedback

Tips voor online programma’s en webinars

Onze training is ook bijzonder geschikt voor mensen die online events begeleiden en modereren. Denk hierbij aan webinars, online dialoogsessies of meetings via Teams en Zoom. Met behulp van de training krijgen deelnemers tips en tricks mee om tot succesvolle online bijeenkomsten te komen waarbij is nagedacht over de doelstellingen, het format en de vorm van interactie. Ook laten wij zien hoe online de juiste spanningsboog kan worden gevonden.

Resultaat

Na afloop van de training zijn deelnemers in staat om zelfstandig een discussie, dialoog of debat op te starten en hierin de leiding te nemen. Dankzij hun kennis van werkvormen en interactieve elementen zorgen ze als gespreksleider voor een aansprekende bijeenkomst voor zowel sprekers als deelnemers. Ook online bijeenkomsten komen goed tot hun recht door de juiste werkvormen en randvoorwaarden. De deelnemers staan sterk in hun schoenen en weten hun activiteiten tot een succes te maken voor zichzelf en hun gasten!

Open training gespreksleiding in Den Haag

Een paar keer per jaar organiseren wij een open training, deelnemers kunnen zich hiervoor online inschrijven via onderstaand formulier. Dit programma van één dag wordt georganiseerd in Den Haag en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De eerstvolgende training vinden plaats op donderdag 12 september 2024. De kosten bedragen € 695,- per deelnemer, inclusief lunch.

Wenst u eerder deel te nemen aan een training gespreksleiding en modereren? In dat geval kunnen wij u voorzien van maatwerk en/of persoonlijke training en coaching. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Scroll to Top
English