Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Wethouderstraining en Collegetraining

Training en coaching voor wethouders van kleine, middelgrote en grote gemeenten

Het wethouderschap is een veeleisende functie. Met onze wethouderstraining wordt gewerkt aan vaardigheden die cruciaal zijn voor een succesvolle ambtstermijn: communicatie, politiek-bestuurlijke profilering, het voeren van debatten met raadsleden en profilering richting burgers.

De speciaal voor wethouders ontwikkelde training van Het Debatbureau besteedt aandacht aan het verbeteren van de persoonlijke overtuigingskracht en het versterken van het inzicht in de finesses van politieke communicatie. Met behulp van aansprekende voorbeelden en uitgebreide oefeningen krijgen bestuurders de kennis en vaardigheden aangereikt om een succesvolle ambtsperiode tegemoet te gaan. En ook burgemeesters kunnen met dit programma hun vaardigheden onderhouden en bijspijkeren.

Persoonlijke aanpakwethouderstraining

De training wordt gegeven aan een groep van maximaal vier wethouders en/of burgemeesters. Hierdoor is een persoonlijke aanpak mogelijk. We besteden onder meer aandacht aan de volgende aspecten:

  • Het wethouderschap en het politiek-bestuurlijke krachtenveld
  • In debat met de gemeenteraad
  • Profilering en presentatie als wethouder
  • Omgang met lokale en regionale media
  • De wethouder versus de ambtenaar

Deelnemers aan eerdere trainingen waren zeer enthousiast over de persoonlijke aanpak, het gebruik van simulatieoefeningen en de interactieve benadering. In overleg wordt een programma op maat samengesteld waarbij de focus kan worden gelegd op één of meerdere aspecten. In overleg is het mogelijk om een begeleidingsprogramma voor uw bestuurders op te zetten. Een voltallige collegetraining behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Deskundige trainers voor deze wethouderstraining

Met Het Debatbureau haalt u ervaring en deskundigheid in huis. Van wethouders wordt vandaag de dag steeds meer gevraagd en wij ondersteunen u dan ook graag om te komen tot optimale prestaties. Voor meer informatie over ons programma voor wethouders, neem dan contact met ons op.

Kom als bestuurder tot optimale prestaties met onze trainingen.

Scroll to Top
English