Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Workshop retorica

Retorica van de Oudheid tot nu

Wie de retorica niet bestudeert, wordt er het slachtoffer van.

Overtuigen is een kunst. Gelukkig is het een kunst die te leren is, en één die van pas komt in tal van beroepen en situaties. Van advocaat tot politicus en van communicatiemedewerker tot docent: Iedereen heeft baat bij een sterke overtuigingskracht. Daarom biedt Het Debatbureau de workshop retorica aan, waarin u aan de hand van eeuwenoude inzichten en moderne voorbeelden leert om zich krachtig uit te drukken.

Retorica betekent letterlijk de leer van de welsprekendheid. Het is de kunst van het overtuigen waarin persoonlijk gezag, emotie en argumentatie samenkomen. Al sinds de oudheid maken sprekers gebruik van retorica om een onuitwisbare indruk te maken op hun publiek. Niet voor niets was retorica één van de pijlers van het onderwijs voor de oude Grieken.workshop-retorica

In de workshop retorica raakt u betoverd door de kracht van woorden en leert u om zelf gebruik te maken van deze bewezen technieken. In vogelvlucht krijgt u inzicht in de manier waarop retorische vaardigheden zijn toegepast van de oudheid tot nu. Want de essentie van overtuigingskracht ligt nog altijd in de Griekse retorica: de kunst van de welsprekendheid toepassen om de eigen boodschap over te brengen. Kennis over de retorica helpt om situaties beter te kunnen inschatten en krachtiger te handelen. U krijgt praktische tips en adviezen mee die dezelfde dag nog hun waarde bewijzen, zowel op de werkvloer als daarbuiten.

Inhoud

De workshop besteedt onder meer aandacht aan de volgende onderwerpen:

  • Toepassing van de retorica toen en nu
  • Gouden tips van de oude Grieken
  • Retorische trucs herkennen en ontmaskeren
  • Betere resultaten door het gebruiken van retorische technieken
  • Praktische aanwijzingen die meteen hun waarde bewijzen

ciceroVoor wie

Deze workshop is interessant voor iedereen die meer te weten wil komen over de retorica en deze kennis direct wil gebruiken. Ook bieden wij de mogelijkheid om dit programma te verzorgen als lezing voor een groter publiek, bijvoorbeeld tijdens congressen en symposia. In deze lezingen wordt er gebruik gemaakt van aansprekende en actuele praktijkvoorbeelden uit het bedrijfsleven en de politiek.

Aanvragen

Neem voor vragen en de mogelijkheid voor workshops bij u op locatie contact met ons op of telefonisch via 070 – 212 1904.

Scroll to Top
English