Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Debatwedstrijd tijdens 200 Jaar Koninkrijk

Grondwetdag in Den Haag met jongerendebatten

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt wel een hele bijzondere debatwedstrijd plaats. Die dag is het precies 200 jaar geleden dat de eerste versie van de huidige Nederlandse Grondwet werd aangenomen en dit wordt gevierd tijdens de dag van de Grondwet. Wij organiseren voor het projectbureau 200 Jaar Koninkrijk een speciaal jongerendebat in Den Haag waaraan jongeren uit heel Nederland meedoen.

In teams van maximaal zes jongeren wordt gedebatteerd over de betekenis van onze grondwet, botsingen van grondrechten in de praktijk en de toekomst van onze rechtsstaat. Uit iedere provincie doet ten minste één delegatie mee. De hoofdprijs wordt binnenkort bekend gemaakt.

Tijdens de Grondwetdag zijn verschillende organisaties aan het Haagse Grondwetpad speciaal geopend voor het publiek en vinden er tal van activiteiten plaats. De dag is één van de zes nationale evenementen in de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. A.s. zaterdag 30 november start de viering van 200 Jaar Koninkrijk. Zie voor meer informatie www.200jaarkoninkrijk.nl

Comments are closed.

Scroll to Top
English