Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Het Debatbureau organiseert Glazen Kluis

Glazen Kluis tijdens Serious Request

In december komt het Glazen Huis naar Leiden. Maar de DJ’s van 3FM zijn niet de enige die zich laten opsluiten. Op 21 en 22 december organiseert Het Debatbureau voor HOPE XXL de Glazen Kluis in de Hortus Botanicus. Twintig studenten sluiten zich 24 uur op om met diverse prominenten te filosoferen over de weg naar een betere wereld. De Glazen Kluis gaat van start in ‘de langste nacht’ van het jaar.

HOPE XXL is een nationaal jongerenproject waar tien studenten twee jaar geleden mee zijn gestart. Zij willen een nieuw mondiaal toekomstperspectief schetsen namens de jongere generatie, met het doel om dit bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te presenteren. Het is de visie van de jongere generatie op de grote thema’s van deze tijd. Inmiddels is HOPE XXL uitgegroeid tot een landelijk project, en volgend jaar gaat HOPE XXL verder op Europees niveau. Bovendien brengt HOPE XXL in 2012 een eerste bezoek aan de VN.
Op woensdag 21 december start HOPE XXL bij zonsondergang met de Glazen Kluis in de Hortus Botanicus. 24 uur lang gaan de deelnemers in gesprek met prominente Nederlanders over de thema’s uit de lijst, zoals duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en oorlog & vrede. Onder meer Freek de Jonge, Petra Stienen, Frits Huffnagel, Joris Voorhoeve, professor Jos van den Broek, Bettine Vriesekoop, Jan Terlouw, Willem Post en Arend Jan Boekestijn zijn aanwezig. De Glazen Kluis is speciaal opengesteld voor bezoekers, iedereen uit Leiden is uitgenodigd om een bezoek te brengen. Rond de Glazen Kluis wordt een campagne opgezet waarbij onder meer de thema’s duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht worden gebracht.
Meer informatie over HOPE XXL is te vinden via www.hope-xxl.com 

Comments are closed.

Scroll to Top
English