Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Stedelijk Gymnasium Leiden winnaar zevende editie Leidsch Debat Festival

Het Debatbureau organiseert jaarlijks debatfestival

Op vrijdag 19 mei is de zevende editie van het Leidsch Debat Festival georganiseerd in de raadzaal van de Gemeente Leiden. Vier scholen uit Leiden gingen met elkaar in debat over onder meer de stellingen “De Gemeente Leiden investeert te veel in projecten die te weinig opleveren op de stad” en “Fossielvrije steden zijn slechts symbolische maatregelen die niet leiden tot minder CO2 uitstoot” en “Alle ouders zouden alcoholgebruik onder de 18 jaar ten strengste moeten afkeuren en verbieden”.

Wethouder Robert Strijk opende de middag en ging met vier leerlingen in debat over de stelling “De Gemeente Leiden moet een mediafonds introduceren om de kwaliteit van de lokale journalistiek te verbeteren”. Na een spannende finale wist het Stedelijk Gymnasium het team van het Mare College te verslaan.

Het Leidsch Debat Festival wordt jaarlijks georganiseerd door Het Debatbureau om de debatcultuur op Leidsche scholen te stimuleren. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Leiden.

Comments are closed.

Scroll to Top
English