Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Grondwet Festival met Koning Willem-Alexander

Zaterdag 29 maart in Den Haag

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt het Grondwet Festival plaats in Den Haag. Wij organiseren in het Stadhuis van Den Haag een debattoernooi met deelnemers uit heel Nederland. Op 29 maart is het precies 200 jaar geleden dat de eerste versie van de huidige Nederlandse Grondwet werd aangenomen en dit wordt uitgebreid gevierd. Koning Willem-Alexander woont één van de voorrondes van de debatwedstrijd bij.

De scholieren geven hun mening over de betekenis van onze grondwet, botsende grondrechten en de toekomst van onze rechtsstaat. De deelnemende jongeren hebben de kans om zelf geschiedenis te schrijven bij dit unieke evenement: het landelijke grondwetdebat vindt namelijk maar eens in de vijftig jaar plaats! De hoofdprijs voor het winnende team bestaat uit tickets en verblijf voor het Nederlandse festival Concert at Sea in Zeeland! De prijsuitreiking wordt rond 17 uur gedaan door Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk.

Tijdens het Grondwet Festival openen onder meer zo’n 25 instellingen hun deuren. Zij bieden de bezoekers een programma aan waarin ze hun betekenis voor de inwoners van het Koninkrijk laten zien. Deelnemende instellingen zijn onder meer de Ridderzaal, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, het Catshuis, de Trêveszaal, de Algemene Rekenkamer, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Vredespaleis, de Raad van State, de Hoge Raad, de Kanselarij der Nederlandse Orden en het Nationaal Archief. Daarnaast verzorgt de Koninklijke Landmacht rond de Hofvijver uiteenlopende demonstraties.

Het Grondwet Festival is onderdeel van de viering 200 jaar Koninkrijk. Tijdens de viering wordt stilgestaan bij het gezamenlijk verleden, heden en toekomst. Daarnaast wordt gevierd wat alle inwoners van het Koninkrijk bindt: een democratie met gelijke rechten en plichten voor iedereen. Zie voor meer informatie www.grondwetfestival.nl

Comments are closed.

Scroll to Top
English