Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Heidagen nu waardevoller dan ooit

Heidag na corona goed voor binding en strategie

Nu Nederland weer langzaam terugkeert naar kantoor is de zomer een ideaal moment om alle teamleden weer te ontmoeten en aandacht te hebben voor de toekomst. Een heidag in de buitenlucht is een ideale kans om – in een coronaproof omgeving – met alle teamleden te brainstormen en te spreken over de komende tijd. Want een team functioneert pas echt goed als er een strategie ligt en iedereen weet welke richting je op werkt.

De coronacrisis heeft voor vrijwel iedere organisatie impact en vraagt om een andere werkwijze. Of het heeft impact op producten en diensten en vraagt het nodige van medewerkers. Het is belangrijk om met elkaar te praten over de afgelopen periode, maar ook vooruit te kijken en de bakens te verzetten. Ik heb veel heidagen mogen begeleiden en juist in deze tijd is elkaar fysiek ontmoeten cruciaal. Een succesvolle heidag biedt inspiratie, geeft ruimte aan creativiteit en leidt tot nieuwe inzichten. En bovendien vormt het een veilige omgeving om je uit te spreken richting collega’s en leidinggevenden. 

Eens had een van onze gespreksleiders te maken met een team van een onderneming waar het rommelde. Medewerkers voelden zich stuurloos, de leidinggevenden waren druk met van alles maar echt gesproken werd er weinig. Door simpelweg met elkaar te praten, eerlijk meningen uit te wisselen en de tijd te gebruiken om naar elkaar te luisteren zag je het team in een dag weer geïnspireerd raken. Nu, na elkaar soms lang niet fysiek gezien te hebben, is het ook een belangrijk om elkaar weer te inspireren. Want laten we eerlijk zien: wie raakt thuis nu écht geïnspireerd over het werk dat je doet? Hiervoor heb je vooral de juiste mensen om je heen nodig waarmee energie loskomt. 

Het leiden van een heidag lijkt eenvoudig, zeker omdat leidinggevenden vaak goed thuis zijn in de te bespreken materie. Het betrekken van een gespreksleider biedt echter belangrijke voordelen die het verschil kunnen maken in het behalen van de doelstellingen. De voordelen van een externe gespreksleider voor een heidag zijn onder andere:

  • Geen van de deelnemers hoeft te modereren, en iedereen wordt dus in staat gesteld om vrijelijk deel te nemen aan de discussie.
  • Sessies worden geleid door een onafhankelijke, objectieve partij: Een belangrijke factor bij het bespreken van strategische vraagstukken!
  • Gespreksleiders hebben een frisse blik op de materie en dragen door hun open benadering bij aan het verkrijgen van nieuwe inzichten.
  • Dankzij de brede ervaring van Het Debatbureau in gespreksleiding wordt het meeste uit de sessies gehaald, met aandacht voor zowel proces als inhoud.

Het Debatbureau biedt diverse mogelijkheden voor de organisatie van een heidag. De bossen, het strand, de hei: afstand houden was altijd al meer het geval tijdens een heidag! 

Comments are closed.

Scroll to Top
English