Bel ons en leg uw vraag voor: 070 - 212 1904

Dalton Voorburg winnaar Haaglanden debat in raadzaal Den Haag

Debat op Stadhuis Gemeente Den Haag

Dalton Voorburg is de winnaar van het Haaglanden debat dat op maandag 12 oktober werd georganiseerd door Het Debatbureau. Zij versloegen in de finale het team van het Maerlant Lyceum. Deze wedstrijd was voor de deelnemende scholen de kick-off van het Haagse debatjaar, zo’n 70 leerlingen gingen op het Stadhuis met elkaar in debat over actuele vraagstukken.

De debatten werden gejureerd door raadsleden Danielle de Winter, Michel Rogier en commissielid Esther Punte. Onder meer de volgende stellingen kwamen aan bod:

  • Frisdrank moet zo snel mogelijk van scholen verbannen worden.
  • Het particulier afsteken van vuurwerk moet verboden worden.
  • De registratie van donoren moet gestimuleerd worden door jongeren een waardebon te geven bij registratie als donor.
  • Het leren programmeren moet een vast onderdeel worden in het curriculum op de middelbare school.

En de finale stelling: Den Haag heeft de plicht om een forse bijdrage te leveren aan noodopvang voor vluchtelingen. Voor de leerlingen was het een bijzondere ervaring om te debatteren in de raadzaal van de Gemeente Den Haag.

Dit project is mede tot stand gekomen op initiatief van Dalton Den Haag. Het Debatbureau hoopt met dit evenement het debatonderwijs in Den Haag te bevorderen en de ontmoeting tussen scholen te stimuleren. Deelnemers waren onder meer het VCL Den Haag, Gymnasium Novum uit Voorburg, Dalton Den Haag, Maerlant Lyceum Den Haag, Dalton Voorburg.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.

Comments are closed.

Scroll to Top
English